Londra’ya tasinma ve ilk gunler

Merhaba,
Londra’ya tasinmaya karar verdiniz ve uygun vizeyi alip ucaga atlatip havalimanindan ulkeye giris yaptiniz. Ve yaninizda kucuk cocuklariniz da var. Vize turunuzu, vize yenileme basvurunuzu, nerde ne is yapacaginizi degil ama Londra’da yasarken ozellikle cocuklarla hayatinizi nasil guzellestirip ayni zmanda kolaylastirabilirim’i anlatmaya karar verdim sizlere.
Londra herkese disardan biraz kasvetli gorunur, hava kapalidir, yagmurlu ve ruzgarlidir. Ancak gunes actiginda da burda yasayan herkesin ruhu aydinlanir. Yagmur yagar, cicekler oyle bir cosar cosar ki, gokkusagini aramazsiniz, size aradiginiz rengi getirirler. Etraf mis gibi cimen ve islak yaprak kokar. Sonra ufak bir gunes cikar soyle bir kendini gosterir bu arada yuksrida bulutlar sanki aceleleri varmis gibi gosterisle ve kocaman golgleriyle kosar adimlarla gecerler. Bazen de buz gibi bir havaya uyanirsiniz, oyle temiz bir havadir ki bu taze sozcugunun tam da karsiligi bu iste dedirtir size. Icinize soyle bir ceker,  kahvenizi yudumlar ve telasla  isinizin yolunu tutarsiniz, bu arada onunuzden minik bir sincap agaca tirmanir..
Ben buranin havasini severim...
Kiralar, sehir ici transport pahali, trafik cok fazla, kestirme yol diye bir sey yok, super gicik! Dur su sokaktan ben bir kestireyim diye girdigin yer yanlislikla ‘Close, yada Garden’ sa eger hadii 200 metrelik dar sokagi geri don arsinla... ☺️
Peki Ingilzce’ye ne demeli, sizin Turkiyede ogrendiginizden epeyce farkli bir aksan,  hem de kullanilan cumle yapilari bir acayip...
Insanlarin yasayis bicimleri de simdiye kadar duyduklariniza pek benzemiyor, yani cay icen naïf ingilizler yerine kahve ve enerji icecegi icen tipler var etrafta, hatta coook cesitli insan irki var, bu kadarini da beklemiyordunuz.
Ve nerde 5 cayinda sutlu cay icen kibirli, Pembe Suratli kibirli Ingilizler? Siz gormeyeli epey bir esmerlesmis hatta zencilesmisler, hatta yoklar sanki ufaktan kacmis bu Ingilizler..
Neyse Allahtan ac kalmayacaksiniz en azindan yemek sorunu yasamayacaginizi garanti ederim.
Hayir İngiltere yasami gozunuzu korkutmasin, buraya geldiyseniz bunu da hallediceksiniz..
Insanin yuzunu gulduren ve olsun yahu iyi ki gelmisim dedirten cok fazla seyi vardir. Tabii yasayis biciminize gore bunlari arti ve eksi hanenizde degerlendirmek size kalmia. Ben genelde Hayats kolaylastrici seylerden bahsedecegim burda biraz.
Ve evet, bloguma hosgeldiniz...

Yorumlar